Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Kamp 3 in Nuth 6361 GX

Kamp 3

6361 GX Nuth
Prijs op aanvraag
045-4059034

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1790 Woonoppervlakte 370 m² Aantal kamers 15
Lees meer

Omschrijving

VRIJBLIJVENDE AANBIEDING
KAMP 3 TE NUTH
 
 
Op een rustige en groenrijke locatie aan de rand van het centrum van Nuth (Kamp), in de nabijheid van natuur en wandelgebieden, kunnen wij u deze uitstekend onderhouden monumentale...
Lees meer

Omschrijving

VRIJBLIJVENDE AANBIEDING
KAMP 3 TE NUTH
 
 
Op een rustige en groenrijke locatie aan de rand van het centrum van Nuth (Kamp), in de nabijheid van natuur en wandelgebieden, kunnen wij u deze uitstekend onderhouden monumentale vakwerkhoeve met onder meer ruime woonkamer, woonkeuken, 5 slaapkamers, moderne badkamer, alsmede bed & breakfast met woonkamer, 2 slaapkamers en 2 badkamers, ruime zij- en achtertuin en huisweide te koop aanbieden, fraai gemoderniseerd met behoud van authentieke elementen in combinatie met alle hedendaagse comfort.
 
 
ALGEMEEN
 
 • Prijs: op aanvraag
 • Aanvaarding: in overleg
 • Onderhoud: goed
 • Bouwjaar: oorspronkelijk circa 1790
 • Perceeloppervlak: 4.520 m²
 • Woonoppervlak: circa 273 m² (woonhuis), circa 97 m² (B&B)
 • Overig inpandige ruimte: circa 16 m² (kelder en zolder)
 • Gebouwgebonden buitenruimte: circa 20 m² (poortgebouw)
 • Externe bergruimte: circa 34 m² (stal en kapschuur)
 • Inhoud: circa 1.370 m³ (incl. kelder), circa 82 m³ (stal)
 • Energielabel: n.v.t. (rijksmonument)
 
 
TYPERING
 
Dit monumentale object is gelegen in het mooie en rustige buurtschap Kamp (gemeente Beekdaelen), aan de rand van het dorp Nuth, met goede verbindingen naar de autosnelwegen richting Eindhoven, Sittard, Heerlen, Aken en Maastricht. Het dorp vervult een centrumfunctie, met onder andere een station langs de spoorlijn Heerlen - Sittard, een groot bedrijventerrein (o.a. Makro), het gemeentehuis en verschillende winkels. In en rond het dorp wonen circa 5500 mensen.
 
Kamp is een gehucht in Nuth en behorende tot de gemeente Beekdaelen. Het is een van de zogenaamde Bovengehuchten van Nuth, waaronder ook Nierhoven, Grijzegrubben, Terstraten, Brand en Helle behoren. Het buurtschap bestaat uit een aantal huizen gelegen aan de weg Kamp. Ten zuiden van Kamp ligt het dal van de Platsbeek. De Platsbeek (Limburgs: Pletsjbaek) is een kleine, snelstromende beek, die tot Nuth in een fraai beekdal ligt. Het smalle beekdal van Helle tot Kathagen maakt deel uit van een Natura 2000-gebied (Geleenbeekdal).
 
De boerderij is degelijk gebouwd, altijd goed onderhouden en aansluitend vanaf de zeventiger jaren in gebruik genomen als woonhuis. Qua isolerende voorzieningen is het dak geïsoleerd en is het gebouw grotendeels voorzien van (hard-)houten en deels aluminium kozijnen met deels enkele, deels dubbele beglazing, in de B&B met HR++ beglazing (2017). Het dak en de hemelwaterafvoeren zijn in 2018 gerestaureerd en de Oudhollandse pan waar nodig vervangen.
 
Door de huidige eigenaren is de hoeve nagenoeg volledig en met zorg en aandacht gerenoveerd en verbouwd, waarbij het sfeervol en met behoud van authentieke elementen is afgewerkt, zoals onder meer originele plavuizen vloeren, houten trappartijen, originele houten verdiepingsvloeren, spanten in zicht, vakwerk wanden, paneeldeuren, gespelderde plafonds en originele stalraampjes en raamvleugels.
 
Het betreft een rijksmonument met omschrijving: "Hoeve van baksteen en aan de binnenplaats van vakwerk; 1790. Deur met fraai bovenlicht.", waarbij natuurlijk een fraai en in het oog springend detail het ornament met druivenranken boven de oorspronkelijke voordeur is. Wie een rijksmonument koopt kan contact opnemen met het Nationaal Restauratiefonds. Zij helpen met kennis, financiering en veel praktische informatie. Verder vindt men op Monumenten.nl meer informatie en praktijkverhalen. Een rijksmonument betekent overigens niet "dat er niets mag". In overleg is er is veel mogelijk, wanneer dit met respect voor monumentale waarden wordt uitgevoerd.
 
De woning ligt op een ruim perceel van 4.520 m², waardoor het een ruimtelijk en landelijk gevoel geeft. Er zijn diverse terrassen, maar natuurlijk ook de binnenplaats, waardoor er genoeg keuze is om lekker in het zonnetje, maar ook in de schaduw te kunnen zitten. De tuin is onder architectuur aangelegd (Dina Deferme) en beschikt verder onder meer over een fraaie larixhouten kapschuur, een gemetselde stal en een huisweide met fruitbomen.
 
Door zijn grootte en indeling is het ook voor diverse andere doeleinden te gebruiken, zoals kantoor of praktijk aan huis, dubbele bewoning of kangoeroewoning. Het object is gelegen binnen het bestemmingsplan "Kleine kernen" en heeft als aanduiding "Wonen", waardoor het bestemd is voor wonen, met onder meer aan huis verbonden beroepen daaraan ondergeschikt. Het huidige gebruik als B&B is door de gemeente vergund.
 
De bed & breakfast genaamd “Hof 7tien90” ligt in het oudste gedeelte van de monumentale hoeve en is volledig vernieuwd in 2018. Het heeft twee mooi ingerichte slaapkamers op de eerste verdieping die beiden beschikken over een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. De met aandacht en liefde voor details ingerichte sfeervolle verblijfsruimte op de parterre heeft alles voor een aangenaam verblijf en beschikt over een eigen voordeur. De openslaande deuren geven toegang tot de kloosterachtige bloementuin en nostalgische binnenplaats. Meer informatie is te vinden op: https://hof7tien90.nl/
 
Kortom een landelijk gelegen woonhuis op een ruim perceel aan de rand van het groen die voor jaren woongenot zal zorgen!
 

INDELING
 
Souterrain:
Bereikbaar vanuit tussenhal; gewelfde mergelkelder (10,5 m²) met watermeter.
 
Parterre:
Entree via fraaie binnenplaats naar aan achterzijde gelegen woonhuis, entree B&B via voordeur; centrale gang (13 m²) met plavuizen vloer, toegang woongedeelte, keuken en doorgang achtertuin; ruime woonkamer (58,5 m²) met plavuizen vloer, vakwerk wanden, hoge plafonds, verlaagd zitgedeelte met fraaie schouwpartij voorzien van houtkachel, alsmede schuifpui naar achtertuin; dichte woonkeuken (19,5 m²) met fraaie authentieke tegelvloer, glazen deur naar tussenhal, fraaie schouwpartij met afzuigkap en SMEG 6-pits gasfornuis (2019) met dubbele oven en grill, alsmede keukeninstallatie in hoekopstelling voorzien van diverse onderkasten, hoge kast met koelkast, laden, vaatwasser en Belgisch hardstenen werkblad met betegelde spoelbak; tussenhal met in toilet doorlopende authentieke tegelvloer, fraaie eiken bordestrap naar verdieping, deur naar zijtuin, meterkast met gasmeter; deels betegeld toilet met fontein; lounge-/muziekkamer (22 m²) met tegelvloer, deur naar zijtuin en houtkachel; tussenhal (14 m²) met plavuizen vloer, meterkast (voldoende automaten, aardlek, krachtstroom, slimme elektrameter, alsmede aansluiting glasvezel), muur-/garderobekast (1,5 m²), toegang kelder, deur naar binnenplaats en doorgang B&B.
 
1e Verdieping (geheel met doorlopende massief houten vloeren):
Bereikbaar via bordestrap; cv-ruimte met cv-gas verwarmingsketel (Nefit Topline HR, bouwjaar 2010, eigendom) met indirect gestookte boiler; overloop en slaapkamergang met balken in het zicht; (ouder) slaapkamer I (22,5 m², nokhoogte 3,95 meter) met vaste kast en spanten in het zicht; deels betegelde wasruimte (4,5 m²) met witgoedaansluitingen en verlichting met sensor; slaapkamer II (17 m²) aan achterzijde met dakkapel; deels betegelde wasruimte (3 m²); separaat deels betegeld toilet; slaapkamer III (9 m²) aan achterzijde met dakkapel en verhoogd gedeelte; slaapkamer IV (8 m², nokhoogte 4,27 meter) aan achterzijde met Velux dakraam en spanten in zicht; slaapkamer V (10 m², nokhoogte 4,27 meter) aan achterzijde met 4 Velux dakramen, spanten in zicht en stalraam naar slaapkamergang; deels betegelde badkamer (10 m², nokhoogte 4,27 meter) met authentieke tegelvloer, inloopdouche met glazen wanden en regenarmatuur, houten badkamermeubel met 2 waskommen en in muur geïntegreerde kranen, hoge kast, designradiator en spanten in zicht.
 
B&B parterre (voorzien van massief houten vloer):
Bereikbaar via voordeur vanaf openbare weg, binnenplaats en zijtuin; ruime woon-/eetkamer (38,5 m²) met gespelderde plafonds, open authentieke houten trappartij naar verdieping, fraaie schouwpartij met pelletkachel, openslaande deur naar zijtuin, keukenblok met onderkasten, laden, koelkast en werkblad met spoelbak.
 
B&B 1e verdieping (voorzien van massief houten vloer):
Overloop met vaste trap naar tweede verdieping; slaapkamer I (14 m², nokhoogte 3,9 meter) met spanten in zicht; deels betegelde badkamer (5 m², vernieuwd in 2018) met inloopdouche voorzien van glazen deur en regenarmatuur, wandtoilet, wastafel, Velux dakraam en spanten in zicht; tussenhal (6,5 m²); slaapkamer II (16 m²); deels betegelde badkamer (6 m², vernieuwd in 2018) met inloopdouche voorzien van glazen deur, wandtoilet, houten badkamermeubel met 2 waskommen en in muur geïntegreerde kranen.
 
B&B 2e verdieping:
Ruime bergzolder (nokhoogte 2 meter) boven B&B met luik naar ruimte boven poort en warmtepomp ten behoeve van het warme water.
 
Tuin:
Entree binnenplaats via authentieke dubbele poort met loopdeur; overdekt poortgebouw (19,5 m²) met meterkast (voldoende automaten, aardlek en slimme elektrameter B&B); binnenplaats met origineel vakwerk, diverse terrassen, grindpartij en dakbomen; fraai aangelegde achtertuin op het zuiden met beklinkerd terras aansluitend aan de woning, daaraan aansluitend gazon met borders en middels hagen gecreëerde "kamers", zoals speelgazon en groentetuin met kas; zijtuin aan linkerzijde bereikbaar vanuit de tussenhal, lounge-/muziekkamer en de B&B en via een poort vanaf de openbare weg, voorzien van diverse fraaie terrassen, bloemperken en poortje naar achtertuin; gemetselde stal/berging (totaal 23 m²) in twee delen met gedeeltelijk bergzolder; houten kapschuur met pannen dak bestaande uit open gedeelte (22,5 m², nokhoogte 3,6 meter), dicht gedeelte (11,5 m²) en aangrenzend open houtopslag (10,5 m²); huisweide met fruitbomen.
 

BIJZONDERHEDEN
 
 •  Uniek monumentaal object (vakwerkhoeve);
 •  Diverse authentieke elementen, zoals houten vloeren, vakwerk en spanten;
 •  Uitstekend onderhouden;
 •  Momenteel in gebruik als woonhuis met B&B;
 •  Door ligging en grootte voor diverse doeleinden te gebruiken;
 •  Oppervlakte perceel 4.520 m²;
 •  Mooie landelijke locatie met vrij uitzicht aan voor- en achterzijde;
 •  Veel rust en privacy in en rondom de woning;
 •  Dakisolatie en deels dubbele beglazing;
 •  Rustige en groene ligging aan de rand van het dorp;
 •  Uitgebreide voorzieningen in de directe omgeving;
 •  Centraal gelegen in de nabijheid van de belangrijkste uitvalswegen;
 •  Diepe achter- en fraaie zijtuin;
 •  Huisweide met fruitbomen;
 •  Houten kapschuur en gemetselde stal;
 •  Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief;
 •  Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele
   aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuist of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan;
 •  De brochure mag niet worden gebruikt als bewijsmateriaal voor de aanvraag van een energielabel;
 •  De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom. De koper dient deze binnen 2 weken nadat het
   financieringsvoorbehoud is verlopen bij de desbetreffende notaris te deponeren;   
 •  Ter bescherming van de belangen van zowel koper als verkoper, wordt uitdrukkelijk gesteld dat een
   koopovereenkomst met betrekking tot deze onroerende zaak eerst dan tot stand komt nadat koper en verkoper de
   koopovereenkomst hebben getekend (“schriftelijkheidsvereiste”);
 •  Koper is te allen tijde gerechtigd voor eigen rekening een bouwkundige keuring te (laten) verrichten dan wel andere
   adviseurs te raadplegen teneinde een goed inzicht te verkrijgen over de staat van onderhoud (een inspectierapport
   van de Monumentenwacht uit 2016 is beschikbaar);
 
 
 
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Geschakelde woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1790 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Vrij uitzicht, beschutte ligging en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 370 m² Perceeloppervlakte 4520 m² Gebouwgebonden buitenruimte 20 m² Overige inpandige ruimte 16 m² Externe bergruimte 34 m² Inhoud 1370 m³ Aantal kamers 15 Aantal slaapkamers 7 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder en een zolder Energie Isolatie Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel en elektrische boiler eigendom Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Nefit Topline HR (Gas Combiketel uit 2010, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, zijtuin en plaats Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 3672 m² (102.0 m bij 36.0 m) Ligging hoofdtuin Zuid Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument en dubbele bewoning mogelijk Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen TV kabel, Rookkanaal, Schuifpui, Dakraam, Glasvezel kabel Kadastrale gegevens Gemeente Nuth Sectie A Perceelnummer 2118 Oppervlakte 4520 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Kamp 3, 6361 GX Nuth

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.