Mijn favorieten

Taxaties

 

Een eigenaar of een toekomstig eigenaar van onroerend goed kan om verschillende redenen een taxatie nodig hebben. Peter de Vor is beëdigd en gekwalificeerd makelaar/taxateur in onroerende zaken. Hij is uiteraard aangesloten bij Vastgoedcert zodat hij permanent geschoold blijft op het gebied van taxaties. Hij is verder uiteraard aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI, moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Een aantal geldvertrekkers stelt een door het NWWI gevalideerd rapport inmiddels zelfs verplicht, voor zowel NHG als niet-NHG financieringen.

 

Enkele voorbeelden van redenen voor taxatie:  
•  voor het verkrijgen van een financiering bij de aankoop van onroerend goed;
•  om inzicht te krijgen in de waarde ten behoeve van een aan- of verkoopbeslissing;
•  bij een hypotheekverhoging of hypotheekverandering;
•  bij een scheiding en deling (boedelscheiding);
•  in het kader van een nalatenschap (ook in verband met successierechten);
•  in het kader van fiscale aspecten voor particulieren;
•  bij geschillen in opdracht van de rechtbank.

 

Ten behoeve van een zo correct mogelijke taxatie worden alle ter zake doende aspecten, zoals onder meer locatie, staat van onderhoud, indeling, constructie en gebruikte materialen, isolerende voorzieningen, zakelijke rechten, verontreiniging zorgvuldig gewogen.

 

Taxeren is vakwerk. Op alle genoemde specifieke terreinen hebben we in de loop der jaren een schat aan ervaring opgebouwd. Bovendien beschikt Peter de Vor Makelaardij & Taxaties over een gedegen regionale marktkennis en over een uitgebreid systeem met referentiegegevens. Daarnaast zijn wij op de hoogte van alle waarderingsmethoden en waarderingstheorieën.